Formandskabet i 2017

Formandskabet med Bjørn Petersen til venstre og Mikkel Warming til højre i 2017

Organisationsbestyrelsen støtter Mikkel Warming som ny formand

Nyhed

Bjørn Petersen takker af som formand. En enig organisationsbestyrelse for AKB, København peger på næstformand, Mikkel Warming, som ny på posten helt i front

Af Jakob Østergaard Nøhr

Det er noget af en kapacitet, der træder et skridt eller to ned af stigen, når Bjørn Petersen efter 27 år giver stafetten som formand for AKB, København videre til sommer.

Man skal dog ikke kigge langt væk for at finde en næsten lige så stor beboerdemokratisk ildsjæl. På posten som næstformand sidder nemlig Mikkel Warming, og en samlet organisationsbestyrelse håber, han vil melde sit kandidatur til formandsposten.

- Organisationsbestyrelsen er enige om, at Mikkel vil gøre det fantastisk som formand. Det, tror jeg, vil alle, der har hørt Mikkel tale i blot ti minutter om almene boliger, være enige i. Hvis der fandtes en blodtype, der hed ’almen bolig’, så ville Mikkel have den, siger Freddy Hansen, medlem af AKB, Københavns organisationsbestyrelse.

Fortsættes under billedet.

Mikkel Warming præsenterer organisationsbestyrelsens arbejde på strategidag2024

Netværk og politisk tæft
Han bliver bakket op af et andet medlem, Flemming Biirsdahl.

- Mikkel er den rette til at overtage formandsposten, fordi AKB, Københavns DNA ligger så tæt op ad den person, Mikkel er. Det vil falde ham helt naturligt at fortsætte med at udvikle vores boligorganisation. Det bliver ikke svært for ham at påtage sig rollen, og så er jeg ikke engang kommet ind på hans CV, lyder det fra Flemming Biirsdahl.

Mikkel Warning har boet alment i Sydhavnen i 16, hvor han de fleste år har været aktiv i afdelingsbestyrelser. Han har siddet i organisationsbestyrelsen i 10 år, og er i dag også formand for afdelingsbestyrelsen i Frederiksholm Karré 18.

Og det er rigtig nok ikke småting, Mikkel Warming indtil videre har bedrevet i sit 54-årige liv. For den almindelige københavner er han nok mest kendt som tidligere socialborgmester i Københavns Kommune, men siden da har han bl.a. været leder af en stor boligsocial helhedsplan på Amager, chef for boligsociale indsatser i KAB-Fællesskabet, udviklingschef for Boligforeningen 3B og nu politisk konsulent for fagforeningen Socialpædagogernes Nordsjællands-kreds.

- Altså, det er jo imponerende, og den karriere har givet ham en ballast, viden og politisk tæft, som er guld værd for os som boligorganisation. Sammen med hans enorme netværk har det allerede givet os adgang til beslutningstagere, som vi ellers ville have meget svært ved at komme tæt på. Og alt det kan han jo i endnu højere grad gøre brug af som formand, siger Flemming Biirsdahl om den nuværende næstformand.

Valget til ny formand er på dagsorden til AKB, Københavns repræsentantskabsmøde den 8. juni 2024. Hvis Mikkel Warming stiller op og vælges som ny formand, skal der også være valg til posten som næstformand for en 1-årig periode.